زمان تقریبی مطالعه: ۴ دقیقه
مهارتهایی وجود دارند که با داشتن آنها نه تنها یک مدیر قابل خواهید شد، بلکه تبدیل به یک موجود اثرگذار هم میشوید. در این مقاله به این مهارتها میپردازیم.
مهارتهای تعاملاتی و بین فردی
توانایی یک مدیر برای بیان مفاهیم و تعامل اثربخش هم منجر به اتحاد تیم میشود و هم انگیزه اعضای تیم را بالا میبرد. فرقی ندارد که این ارتباط و تعامل رسمی باشد یا غیر رسمی، کلا می باشد یا غیر کلامی هرچه باشد باید منجر به راحتی بیشتر در کل تیم شود. مدیران خوب میدانند که چطور و در چه زمانی سبک ارتباطی خود را با موقعیت و افراد سازگار کنند.
مهارتهای شنیداری
شنیدن فعال به اندازه مهارتهای تعاملاتی اهمیت دارد. یک مدیر خوب ارزشگذاری میکند، احترام میگذارد و به ایدهها و نگرشهای اعضای تیم توجه خاصی میکند. او این کارها را با شنیدن دقیق و کامل صحبتهای دیگران انجام میدهد این را فراموش نکنید که گوش دادن کاملتر و بیشتر باعث تفهیم دقیقتر اطلاعات حساس میشود. همچنین گوش دادن مؤثر بذر اعتماد را در دل اعضای تیم میکارد، چیزی که به شدت به آن نیازمندیم.
مهارتهای ساخت ارتباطات
برای بالا بردن اعتبار مدیریت، هر مدیر باید بداند که روند ساخت ارتباطات چیست؟ موفقیت یک مدیر در گروی موفقیت کل تیم است و سرمایهگذاری بر روی روابط صمیمی و صادقانه باعث آشکارسازی ویژگیهای حرفهای و اخلاقی بیشتری از کارکنان میشود.
هوش هیجانی
برای داشتن و به نمایش گذاشتن هوش هیجانی باید موارد زیر را تمرین کرد.
- عدالت
- دلسوزی
- حساسیت
هوش هیجانی سبب میشود تا به موقعیت کارمندان پی ببریم و متوجه شویم که نیروهای کار خسته شدهاند یا در شرف دلزدگی از کار هستند. یک مدیر دلسوز میداند که در چه زمانی حمایت کند و در چه موقعیتی شرایط کاری را تغییر دهد. مدیرانی که هوش هیجانی دارند خودآگاهی بیشتری هم دارند و این باعث میشود خطاهای کمتری داشته باشند.
مدیریت سازمانی و پروژهای
سازماندهی یک قسمت ضروری در مدیریت پروژه به حساب میآید. این مهارت باعث میشود تا مدیران علاوه بر تسلط روی ایماژ و تصویر کلی اشراف کافی بر جزئیات داشته باشند. مهارت خلاصهسازی پروژه، گماردن و تعیین وظایف، پیشبینی موانع، حل مسأله و مواجهه با موعد مقرر برای یک میریت بیعیب ضروری هستند.
تفکر استراتژیک
مدیری که میتواند برای آینده برنامه بریزد، ایده تولید کند و خطی مشی در نظر گیرد دارای تفکر استراتژیک است. مدیران خوب سناریوهای محتمل را در نظر میگیرند. سردرگمیهای بالقوه را در طرحهای خود تصور میکنند و به دنبال راههایی میگردند که جلوی هر ریسکی را بگیرند.
تصمیمگیری
یک مدیر باید تصمیمات بیشماری را بگیرد. بعضی از این تصمیمات از بعضی دیگر حیاتینر و حساسترند. انتخابهای موفق در تصمیمگیری باعث تسهیل در اجرای عملیات وبرنامهریزیها میگردند. تصمیمگیری صحیح و موثر نیازمند ملاحظات معقول بدون تفکر بیش از حد است.
احترام و اعتماد
از طریق توصیه و پیشنهاد صادقانه به اعضای تیم و تعقیب بازخوردهای آن هر مدیری میتواند احترام بیشتری در بین اعضای تیم داشته باشد.
مدیران محترم ایدههای تیم را میستایند و نقطه نظرات آنها را مورد تحسین قرار میدهند. این مدیران راز نگهداری کارمندان را با پاداش همراه میکنند و هنگامی که خبر بدی دریافت میکنند صادقانه و صمیمانه به دنبال حفظ آرامش کل تیم هستند.